Prövade mig på att göra en tårta från en stor inspirations Tårtbok jag fått nyligen av mamma, Lomelinos Tårtor. En sådan inspirrerande och fin bok.

Detta är en brownietårta med hallon i och smörkräm smaksatt med hallonsmörkräm runt, den blev riktigt smarrig och fin :D




HALLONBROWNIE BOTTEN:

225g smör
200g mörk choklad
2 dl farinsocker
1 ½ dl socker
4 stora ägg
4½ dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
100 g hallon


MARÄNGSMÖRKRÄM MED HALLON
4 äggvitor
2½ dl socker
250g osaltat smör
100 g hallon


CHOKLADGLASYR
100 g mörk choklad
50 g smör

Hallonbotten

värm ugnen till 175 grader, använd springformar som har dimatern 15 cm. smällt smäret och chokladen i en kastrull. vispa sockret och äggen ljust och poröst. blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. häll smör och chokladblandingen i äggblandningen och vispa till en jämn smet. tillsätt därefter pö om pö mjölblandingen. rör sakta ocg försiktigt till en jäm smet och fördela ut i två formar. tryck i några hallon i smeten och grädda i 40 min i mitten på ugnen.

Smörkräm

vispa äggvitorna och sockret i en skål över ett vattenbad tills det blir fast ocg fluffigt, ta sedan av och vispa vidare tills blandingen har svalnat något. kan ta ca 10 min. tillsätt där efter lite av smöret i taget, när allt smör är tillsat vispa några minuter till så det blir en härlig kräm. om smeten skär sig kan det bero på att den antingen är för varm eller för kall och det går lätt att fixa genom att antingen ställa in den i kylen eller värma på den igen.

Sätta ihop

Nu är det dags att sätta ihop tårtan, dela bottnarna så det blir 4 st, bre lika stor mängd smörkräm på varje botten och stapla på varandra, sedan ett tunt lager över hela för att täcka, ställ in den i kylen och låt stelna lite, då kan du smälta chokladen med smöret som ska vara på toppen, ta ut tårtan och bre på den sista smörkrämen så allt blir täckt. sedan häller du på den smätla choklad(den får inte vara för rinnig. låt svalna) så att de rinner ner runt tårtan. Dekorera med lite hallon och grönska :D

Hoppas den smakar!

Denna blogg kommer att handla om mina bakverk och matlagingar även av andra kokar som jag inspireras mycket av. detta är något jag brinner otroligt mycket för. Hoppas ni vill kika in den ibland.


Kram H!

Kommentera

Publiceras ej