Marängtårta är ju helts fantastiskt så varför inte pröva de i och på muffins. Idag gjorde jag nämligen vaniljmuffins med maräng i och maräng som topping, blev inte helt fel kan jag säga. Här kommer bilder och recept på mina smarriga maräng muffins.
Muffins (9 st)
2 ägg
2 dl socker
200 g smör
1 dl mjölk
4-5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
maränger 9 st (köpta)
Vispa socker och ägg poröst, häll i de smälta smöret och mjölken. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker, vispa försiktigt ner de så blir inte muffinsen sega. Tryck ordentligt ner en maräng i varje muffins och grädda på 200 grader i ca 15 min.


Maräng
2 äggvitor
2 dl socker
När de svalnar kan du vispa äggvita och socker till en tjock vit marängsmet. När den blivit så tjock att den fastnar på vispen är den klar. Häll över i en spritspåse och portionera i små "hattar" på muffinsen. När alla har maräng på sig stoppa då in dem igen i ugnen på 200 grader så marängen får färg sen ut med dem igen.


Kommentera