

Oreo Cheesecake:
Oreobotten:
300 gram oreokex
100 gram smör, smält
Cheesecake:
600 gram philadelphiaost
1 burk sötad kondenserad mjölk (cirka 397 gram)
½ dl socker
4-5 msk nypressad citronsaft
2 tsk vaniljsocker
3 stora ägg
Oreobotten:
300 gram oreokex
100 gram smör, smält
Cheesecake:
600 gram philadelphiaost
1 burk sötad kondenserad mjölk (cirka 397 gram)
½ dl socker
4-5 msk nypressad citronsaft
2 tsk vaniljsocker
3 stora ägg
½ paket oreokex
Ganache
100 gram mörk choklad
1 dl grädde
Ganache
100 gram mörk choklad
1 dl grädde
Resten av oreokexen
Botten
1.Krossa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
2.Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, 18–24 cm i diameter . Tryck ut degen i botten och upp på kanterna av springformen. Ställ in i kylen.
Cheesecake
1. Värm ugnen till 160°.
2.Vispa philadelphiaost, kondenserad mjölk, socker, citronsaft och vaniljextrakt krämigt. Tillsätt äggen och vispa i ytterligare 1 minut. Hacka oreokexen och blanda i dem precis innan du ska hälla över smeten till formen. Ta fram den förberedda bakformen ur kylen och häll i. Jämna till lagret om det behövs.
3.Ställ bakformen i en större ugnsform och häll varmt vatten runt om. Vattnet ska gå upp till hälften av bakformen. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter, eller tills cheesecaken fortfarande är aningen dallrig men fast runt kanterna. Låt svalna helt i formen innan du täcker över formen och ställer in den i kylen över natten.
Innan Servering kan du göra choklad ganachen, värm på gräden och ha i chokladen, rör runt så allt smält och det blir en glansig yta. Låt ganachen svalna lite innan du häller den över cheescaken. Dekorea med Oreokexen som blev kvar.

Kram H
Kommentera