Lagade middag förra veckan till min underbara Petter, kände för att slå till med en rejäl onyttig burgare med pommes och goda tillbehör. Slängde även ihop en Cheesecake med en ny touch. Här kommer mina recept. Hoppas ni prövar på dem.
Hamburgare (räckte till 6 st)
500 g nöttfärs
1 Gul lök
5 soltorkade tomater
1 ägg
3 msk ströbröd
peppar
salt
basilka (färsk)
paprika pulver
grillkrydda
ost (att ha på när man steker/grillar)
Bara att hacka läcken och tomaterna i så stora bitar ni önskar, sen blanda ihop allt i en bunke. Krydda så mkt ni önskar, men när man gör burgare kan man ha rätt så mycke kryddor i så de får smak, så snåla inte. Forma dem till så stora eller små ni vill. Jag gjorde ganska feta och de räckte till 6 st.
Ha lite olja i pannan och bryn dem i ca 5-7 min
på varje sida på medeltemp, släng på en ostbit och låt den smälta lite innan du tar bort den från pannan.
Tillbehör
Lök
sallad
gurka
tomat
coleslaw
ketchup
dressing
senap
färskpotatis (hackade som pommes och in i ugn med mycke olja, ca 20 min 200 grader)
Coleslawen gjorde jag själv, tycker den blir godast då. hacka vitkålen i små strimlade bitar. Riv morötter på ett rivjärn, blanda med cremé fraiche, majonäs, dijonsenap, lite socker, salt och peppar, MUMS!
Cheescake with cookie dough
Digestivekex 300g
smör 100g
mörk choklad 50 g
philadelphia 600 g
kondenserad mjölk 1 burk
saft fårn en halv citron
ägg 3 st
1/3 sats av cookie dough degen
1. krossa digestivekexen och blanda med de smälta smöret, tillsätt den hackade chokladen. Bred ut botten i en springform. ställ in i kyl medan du gör cheeskaken.
2. Vispa ihop kondenserad mjölk och philadelphian tills den blir tjock, tillsätt därefter ett ägg itaget och vispa vidare. ta fram formen ur kylen och häll i smeten.
3. rulla kakdegen i små runda bollar och klicka i lite överallt där du vill i cheescake smeten.
4. Ställ formen i en stårre form och fyll upp med vatten så den täcker halva formen. In i ugnen i en timme på 165 grader. När den kylts ner dekorera med chokladsås.