Cheesecake, finns de nån smak som blir äcklig tillsammans med cheesecake? Nä jag tor fan inte de, idag blev de snickers cheesecake. Och här kommer mitt recept och bilder.

Botten

  • Halvt paket digestive kex
  • 50 g smör
  • 1/2 dl kakao

Mixa kakorna till fina smulor, blanda i kakon och ha i de smälta smöret, fyll botten på en springform 18 cm har jag funkar bra med en 24 cm också. Låt bott

en vila i kylen medan du gör fyllningen.

Cheesecake

  • 600 g Philadelphia
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 3 ägg
    1 1/2 dl kako

Vispa osten och mjölken fluffigt, vänd ner äggen ett i taget och blanda väl.

Ta ut formen ur kylen och hacka en snickersbar i små bitar och lägg i botten. Fyll sedan på med 2/3 av fyllning och spara resten och blanda i kakon och häll sedan över de sista i formen. Banka formen lite i marken så eventuella luftbubblor försvinner och de blir en jämnare yta.

Lägg formen i en större form som är fylld med vatten så de täcker ungefär halva springformen och grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 1 timme. Den ska va lite lös i mitten när du tar ut den.

Låt den svalna något och sen in i frysen ett tag, de är lättare att få ut den ur formen om den är lite frusen och få upp den på ett tårtfat. När du fått upp den på ett tårtfat är det bara att dekorera.


Vispa 2 dl grädde med 3 msk kako, spritsa ut på tårtan som du vill ha de, dekorera med en till snickersbar som du skurit i små bitar, släng även på lite jordnötter och till sist toppa med kolasås. Kan lova att de blir smaskens :D

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej