En fräsch och enkel efterrätt som passar de flesta. Chokladen är med och en fräsch hallonmousse att bryta av med och moussen är även mjölkfri. 
Är bra att göra dagen innan, eftersom den måste hinna stelna.

Brownie botten:

120 g smör 
2 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
1 1/2 dl mjöl 
Lite salt

Smält smöret i en kastrul, låt de svalna lite innan du blandar i sockret. Häll sedan i äggen, ett i taget. Blanda till sist i mjöl, kakao och salt. 
Häll i en springform 24 cm och grädda i ugn på 175 grader i ca 15-20 min, beror på vilken ugn man har. 
Men ju kladdigare , desto godare blir den. Låt botten svalna helt innan du häller på moussen.

Mjölkfri hallonmousse:

1 alpro soya grädde tetra
300 g hallon
1 äggvita
1 dl socker
5 gelatin blad

Vispa grädden så att du kan vända upp och ner på bunken utan att de rinner ut. Vispa i en annan bunke äggvita med sockret, lite i taget. Till en fluffig smet. Värm hallonen och passera dem genom en sil så du får bort frönen. Blanda i gelatinet med hallonen så de blandas väl. Men tänk på att hallonsåsen inte får vara för varm. 
Blanda i hallonsåsen försiktigt med grädden och blanda runt. Sedan blandar du i äggvite smeten och rör runt. 
Ta fram formen med browniebotten och torka av lite lätt på insida kanter. Häll sedan på moussen och skaka formen lite lätt och banka lite i bordet så den lägger sig fint. Och luftbubblor försvinner. På med plast och in i kyl minst 4 timmar. Efter de kan du frysa den om du vill.
Dekorera med hallon och sen är det bra att äta. Hoppas den smakar, kram













Kommentera

Publiceras ej