Den svenska Midsommarn, vad är den utan en gräddtårta med jordgubbar? Måste verkligen finnas annars är det ingen riktig midsommar :)
Här är receptet på min Midsommar tårta:
BOTTEN (räcker till 3 st små bottnar)
4 st Ägg
4 dl Socker
4 dl mjöl
2 dl grädde
150 g smör
1-2 tsk vaniljsocker
2 msk bakbulver
FYLLNING:
Lemon Curd
Jordgubbar 1 L
Grädde ca 5 dl
SÅ HÄR GÖR DU:
Vispa ägg och socker så den blir fluffig, tillsätt därefter de smälta smöret och grädden. Blanda försiktigt ihop de så inte all luft försvinner. Sedan ska alla torra ingredienser i och vispa ner de för hand och inte vispa för mkt, då blir kakan seg.
häll ut i en mellanstor ungsform som är rektangulär. grädda i ugn 20 min på 175 grader. När kakan svalnat tar du en rundad form som är ca 15 cm och skär ut 3 st sånna, man kan givetvis ha en rund form som redan är 15 cm i dimatern, men jag väntar på min från posten så fick lösa problemet såhär.
Lägg första botten på ett tårtfat/tallrik, bred på ett lager lemon curd (jag hade en köpt på burk, går givetvis att göra egen) sedan ett lager med skurna jordgubbar och över det grädde. På med nästa botten och samma visa på den lemon curd, jordgubbar och grädde. På med den sista delen locket. Bred ett tunt lager med grädde så hela blir täck. in i kylen en liten stund så att de stelanar lite. Lättare att göra en snygg finish med resten av grädden efter första lagret fått stelna till sig lite. Sen är det bara att dekorera med jordgubbar, jag valde att ha lite körsbär på toppen också.
Hoppas den smakar, Kram H