Tårtor är goda och man kan göra så många olika varianter. Idag blev det en enkel klassiker, sockerkaksbottnar, vaniljkräm, sylt, banan och grädde... Mums!
 
Botten: 4 st
2 ägg
2 dl socker
2 msk citronsaft
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 dl mjöl
200 g smör
 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, tillsätt de smälta smöret, vaniljsocker och citronsaften och vänd om med en slickepott. Sickta ner mjölet och bakpulvret och vänd ner försiktigt, man vill inte bli av med bubblorna i smeten. Fördela smeten i två springformar på 15 cm/d. grädda i ca 20 min på 175 grader. Låt dem svalna helt innan du skär dem mitt itu och lägger på fyllningen. (Fyllningen kan lätt smälta ut om botten fortfarande är varm)

 
Fyllning:
Vaniljkräm (köpt eller egen)
Sylt (valfri, jag hade hallon)
Banan
 
När botten svalnar kan du mosa 2 bananer, blanda viljkrämen och ta fram sylten du vill ha. Lägg upp första botten på ett tårtfat och börja med vaniljkrämen därefter sylten och sist bananen, lägg på botten nr 2 och samma visa på den och på botten nr 3, sen sita botten som lock på hela tårtan. Ställ gärna in den i kylen så den stelnar till lite extra under tiden du vispar grädden.
 
Topping:
3 dl grädde
karamellfärg
2 msk socker
 
Vispa grädden så den blir ganska fast, så du kan spritsa utan att allt glider ut. Lägg först på ett tunt lager med grädde på hela tårtan så den täcks av grädde. Ta en trejdedel av grädden och blanda med röd karamellfärg så de blir en ganska stark rosa. Häll i spritspåsen och spritsa ut "runda rosor" längst ner runt hela. Blanda sedan den andra tredjedelen med lite mindre karamellfärg så det blir en ljusare rosa, samma visa där ner i spritspåsen och spritsa ut ovanför de mörkrosa "rosorna" och sen tar du resten och har ytterst lite färg i så de blir lite rosa i och spritsa på resten av tårtan.
 
 
 
Enjoy, Kram H