Idag va det lite sent morsdag fika för min älskade Mamma Lena :) och hon är tokig i morotskaka så slängde ihop en smarrig Morotstårta istället. Så här kommer mitt recept på en saftig Morotstårta utan morötter i smeten!


Ingredienser:
4 dl mjöl 
2 ägg
1,5 dl olja 
0,5-1 dl vatten
1,5 dl socker
1 dl farinSocker 
2 msk bikarbonat 
3 msk kanel
1 msk kardemumma
1 tsk salt
1 morot riv och lägg imellan tårtan

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt olja, ägg och vatten. Är den för tjock, ha i lite mer vatten, men smeten ska inta vara allt för lös.

Häll i en 24 cm springform och grädda på 185 grader i 25-30 min. Håll koll på den !

Låt kakan svalna helt, dela den på mitten.

Glasyr:
50 gram smör
2-4 dl florsocker 
100 g Philadelphia 
Kokosflan till garnering 

Vispa smör och florsocker till en fluffig glasyr. Häll i vart efter florsocker. Och du bestämmer själv hur mkt du vill ha i. Beror på hur söt du vill ha den, sist i med Philadelphian och vispa till en krämig glasyr. Ställ den 10 min i kylen så den sätter sig lite.
Bred sedan ett lager i mellan bottnarna och riv lite morot och strö över. Lägg på den andra botten och bred glasyr över hela kakan! Dekorera med kokosflan och några morötter! 


Sedan är det bara att äta, hoppas den smakar!

Kram